Make your own free website on Tripod.com
COLUMNS & CURSIEFJES
CHRISTENEN MET VISIE
Home
In vredesnaam
Aso
Prometheus bevrijd
NEE
ELFBOEKENTOCHT
KAPPEN MET KAPPEN!
DE DOLLAR
LEEGTE
ALLOCHTOON
CHRISTENEN MET VISIE
BLOED EN BODEM
DE VONK
EEN MACHTIG WAPEN
HOMO UNIUS LIBRI
BESTWETERS
EQUUS PUBLICUS
BEULEN
LA MORTE NON CONTA
AANDEEL
HUTSPOT
LEVE DE PO╦ZIE
MENSEN STRALEN OVERAL
UNICITEIT
HET LAND AAN ORANJE
E PLURIBUS UNUM
ESPERANTO
HOOP
MIDNIGHT SPECIAL

Soms zijn het de kleine berichtjes die veel aandacht verdienen. Zo las ik al weer enkele maanden geleden een krantenartikeltje onder de kop "Ter Velde uit kritiek op homobeleid EO". Voorwaar een actueel stukje, want dergelijke uitlatingen zijn ge´nspireerd door de eeuwigheid. We hebben dus alle tijd om er nog eens op terug te komen...

Is bij de Evangelische Omroep een speciaal beleid voor homo's nodig? Hebben ze daar ook al last van homo's en homEOpathie? Deze 'gristelijke' veldwerker protesteert tegen het feit dat God's Eigen Omroep niet langer zwijgt over homofilie. Volgens deze ter Velde, oud-programmamaker van de uitverkoren zender, bevindt de EO zich "op de glijbaan naar beneden". Altijd al gedacht dat de EO een speeltuin was. Blijkbaar bevond de EO zich aan de top van een speeltuinglijbaan - vlakbij God? - toen homofilie er nog taboe was. Deze koene ridder tegen ontucht en vunzigheid deed zijn uitlatingen in een blad met de grappige naam "Uitdaging" - een "maandblad voor christenen met visie".

Mijn klomp brak toen het artikeltje besloot met "Ter Velde, die in 2000 afscheid nam, vreest dat de EO van zins is homoseksualiteit volledig te aanvaarden. Volgens Ter Velde wordt op die manier de bijbel aangepast aan de mens en zijn zonde." De Bijbel aanpassen? Nu eens wel (geen steniging meer) dan weer niet (nog steeds verkettering en vervolging van homoseksualiteit). De Bijbel als theologisch rekverband. Dat ter Velde homoseksualiteit een zonde noemt is pas zonde. Wat hij binnenshuis doet is zijn zaak, maar zulke opmerkingen in het openbaar plaatsen betekent een vrijbrief voor homohaat.

ę Jan Bontje 2002

(Eerder geplaatst in de Nieuwsbrief OpSpraak nummer 75, week 41, 13 oktober 2002)