Make your own free website on Tripod.com
COLUMNS & CURSIEFJES
In vredesnaam
Home
In vredesnaam
Aso
Prometheus bevrijd
NEE
ELFBOEKENTOCHT
KAPPEN MET KAPPEN!
DE DOLLAR
LEEGTE
ALLOCHTOON
CHRISTENEN MET VISIE
BLOED EN BODEM
DE VONK
EEN MACHTIG WAPEN
HOMO UNIUS LIBRI
BESTWETERS
EQUUS PUBLICUS
BEULEN
LA MORTE NON CONTA
AANDEEL
HUTSPOT
LEVE DE POňZIE
MENSEN STRALEN OVERAL
UNICITEIT
HET LAND AAN ORANJE
E PLURIBUS UNUM
ESPERANTO
HOOP
MIDNIGHT SPECIAL

Gaza 

In vredesnaam

 

Dode en gewonde kinderen, vrouwen, mannen. Ontploffingen. Rookkolommen. Gegil. Gehuil. Ook een school van de VN die door IsraŽlisch tankvuur vernield werd. En een Rode Kruis colonne werd beschoten door het IsraŽlische leger. Terwijl ik dit schrijf zijn er al bijna 800 Palestijnen gedood in de blitzkrieg tegen Hamas.

 

Wil Hamas de Joden in IsraŽl uitroeien? Het staat anders wel in hun – overduidelijk antisemitische - Handvest. Misdadig en dom. Hitler probeerde de joden uit te roeien en hij had verbijsterend veel meer mensen en middelen om dat te doen, maar het lukte hem gelukkig niet. De overlevenden richtten zelfs een eigen staat op. Weliswaar, en daar ging het fout, ten koste van de Palestijnen, waarvan er velen gedood werden en 700.000 vluchtten. Nu zijn er 6,6 miljoen Palestijnse vluchtelingen. Een klein deel woont in Gaza. En de spiraal van onderdrukking en verzet, terreur van beide kanten, geweld en haat, propaganda en leugens, gaat onverminderd door. Dat moet wel verkeerd aflopen.

 

De IsraŽli’s zweren bij hoog en bij laag dat ze vrede willen. Shalom. Ook de Palestijnen snakken naar vrede. Salaam. Ondertussen gaan de bombardementen door en wordt Gaza, iets groter dan Texel, met anderhalf miljoen inwoners (nog wel…), verwoest. Want Jahweh staat aan de kant van IsraŽl. En Allah staat aan de kant van Hamas. En Balkenende en Rouvoet hebben hķn God aan hun kant. En Big Brother Amerika heeft nog weer een andere zelfde enige God on it’s side. Maar een beetje god zou deze waanzin toch zeker stoppen!? Ondertussen kijkt de wereld toe hoe IsraŽl het kleine Gaza vermorzelt. Het gebruikt de verboden witte fosfor, die afgrijselijke brandwonden veroorzaakt. Journalisten mogen er niet in: wat wil IsraŽl allemaal verbergen? Op het geluid van jachtbommenwerpers en bomexplosies na is de hemel stil. Godloos en goddeloos stil.

 

© Jan Bontje 2009

 

P.S. Inmiddels (13 januari 2009) zijn er ruim 900 gedode Palestijnen te betreuren.